Chrome gaat pagina's die geen HTTPS gebruiken als onveilig markeren

Geplaatst op 22-02-2018

Google begint vanaf juli 2018 met het bestempelen van alle websites die geen HTTPS protocol gebruiken als "onveilig". Vanaf chrome versie 68 is het nog veel belangrijker om je site van SSL te voorzien.

Google Chrome is op het moment van schrijven nog steeds, met afstand, de meest gebruikte browser. Het marktaandeel van Chrome binnen Nederland haalt bijna de 60%. Erg belangrijk dus dat je site in Chrome goed naar voren komt.

Vanaf Chrome versie 68, welke uit zal komen in juli 2018, zal Google gaan beginnen met het actief markeren van sites die geen HTTPS gebruiken als "onveilig". Google liet gebruikers met veilige HTTPS sites al hoger scoren binnen hun zoekresultaten. Veiligheid op het web is 1 van de topprioriteiten van de internetgigant, en nu gaan ze dus zelfs nog een stap verder.

 

chrome_68

 

HTTPS is een een uitbreiding op het bestaande HTTP protocol. Het grote verschil is dat HTTPS sites alle data versleuteld versturen. Zo wordt het voor criminelen een stuk moeilijker om je gegevens af te luisteren of te pikken. Best fijn, want zo kunnen consumenten bijvoorbeeld met een gerust hart iets kopen in je webwinkel, of inloggen op bijvoorbeeld internetbankieren.

Om je site als veilig te laten bestempelen, dien je je verkeer versleuteld te laten versturen. Om dit mogelijk te maken heb je een SSL-certificaat nodig welke je bij je hoster kan krijgen. Design Depot kan je hier uiteraard bij helpen. Heb je een SSL-certificaat? Koppel deze dan aan je website en laat voortaan al je verkeer via de beveiligde HTTPS verbinding lopen.

Gebruikt je site geen versleutelde gegevens zoals creditcardgegevens of wachtwoorden? Dan zal Chrome je site in eerste instantie niet gaan labelen. Het beinvloedt echter wel degelijk je rankings binnen de Google zoekresultaten.

Al te meer reden dus om je site over te zetten naar HTTPS. Design Depot kan je hierbij helpen. Wil je hulp bij het installeren? Wil je je site laten controleren op veiligheid of wil je het proces door ons laten regelen? Neem dan contact met ons op. We helpen je met het gehele proces en je ontvangt uiteraard van te voren een prijsopgave!

 

Bron: Google Security Blog